Ideje za dnevnu sobu

ideje za dnevnu sobu

U mašti ste verovatno zamislili svoju dnevnu sobu, ali pri izboru nameštaja u moru različitih sofa i garnitura prosto ne možete da nađete ideje. Otkrićemo vam nekoliko  pravila koja će vašu dnevnu sobu pomeriti od granice prosečnog.

Zakon tri boje: Ovo ne znači da treba odabrati tri nasumične boje tek tako, vrlo je bitno da jedna boja bude dominantna, druga neutralna, a treća boja je boja materijala. Šta sve ovo znači?

Dominantna boja: to što je nazivamo dominantnom ne znači da je ona automatski i jarka boja, može biti naravno ukoliko ste odabrali narandžastu ili crvenu, ali pre svega to je ona boja koja čini vaš enterijer. Kako bi dokazali ovu činjenicu odabrali smo tri fotografije enterijera u određenoj boji: beli, zeleni i bordo.ideje_za_dnevnu_sobu

dnevna soba ideje

ideje za dnevnu sobu

Neutalna boja: Neutralnu boju objašnjava slika tri koja se nalazi iznad ovog pasusa. To je bordo enterijer. Dominantna boja je bordo, a neutralna boja je siva. Ona ublažava bordo nijansu i razbija povezanost između dva bordo elementa (tepih i zid). Ukoliko bismo imali i bordo garnituru dnevna soba bi se stopila i više bi ličila na bordel nego na dnevnu sobu.

Boja materijala: Boja materijala je boja drveta, čelika, stakla… Ponekad ćete boju materijala imati više puta u određenoj prostoriji što svakako ne može da škodi jer to su boje koje se stapaju sa drugim bojama i obično ih ljudi i ne registruju kao aktuelne boje određenog prostora. Primer za boju materijala u bordo enterijeru je pod koji je u boji drveta.

*Prisustvo bele i crne: Bela i crna takođe mogu biti   boje materijala, ali kada ih kombinujete morate biti pažljivi!

Nadamo se da su vam ovi saveti bili korisni!

Tags:

Ostavite odgovor

Back to Top