AUDI električni bicikl

Da, dobro ste pročitali naslov – Audi je zaista napravio električni bicikl!

Odavno je poznato da nemački proizvodjač pravi fantastične automobile, ali ovim koncept projektom su dokazali da su bez premca i kada su u pitanju dvotočkaši, tačnije električni bicikl. To je do duše pomalo i očekivano, s obzirom da je Audi tokom prošle godine kupio italijanskog proizvođača motocikala Ducati.

Ovaj bicikl je izuzetno male težine, zahvaljujći ’’carbon fiber’’ ramu i velike snage elektro motora, što ga s maksimalnom brzinom od oko 80km/h svrstava u top 10 najbržih električnih bicikala na svetu. S druge strane, baterije mu omogućavaju domet od 50-70km sa jednim punjenjem, a 2h30min je potrebno da se potpuno napune.

Pošto je namenjen prvenstveno mlađoj generaciji vozača, tu je i integracija bicikla sa smart telefonima, koja omogućava daljinsku blokadu bicikla kao zaštitu od krađe, a uz to pruža i mogućnost praćenja broja uspešnih trikova tokom vožnje, koje možete rangirati i komentarisati sa vasim facebook prijateljima.

Na žalost, za sada je Audi električni bicikl samo prototip i nema naznaka kada će se pojaviti na tržištu. Pretpostavke industrijskih analitičara su da će to biti tek za nekoliko godina i da će mu cena biti oko 15000 dolara.

električni_bicikl

audi_bicikl

audi

električni_bicikl

audi

Tags: ,

Ostavite odgovor

Back to Top