Mafine sa čokoladom možete praviti i malo drugačije, uvek izgledaju lepo, ali da li ste znali da izgledaju još bolje ako ih okrenete naopačke i isečete im vrh? Ova poslastica uvek je zanimljiva, tako da evo i recepta za one koji umeju u kuhinji.
Sastojci: 2 jaja, 100g šećera, 1 kesica vanil šećera, 125g putera, 200g brašna, prašak za pecivo, 5 kašika mleka i 300g čokolade za kuvanje.
Puter zagrejte toliko da može lako da se sjedini sa brašnom, praškom za pecivo, posebno umućenim jajima, šećerom i vanil šećerom. Sve sastojke lagano umutite mikserom dodavajući mleko. Kada je masa ujednačena, dodajte seckane komadiće čokolade i jedno veće parče čokolade u sredinu. Pleh podmažite margarinom i pospite tankim slojem brašna kako biste lakše izvadili mafine nakon pečenja (umesto podmazivanja u kalup možete staviti papirne korpice posebno namenjene za mafine). Masu sipati do 2/3 visine korpica ili kalupa i peći 20-tak minuta na 1800C.